czwartek, 8 lipca, 2010 | Autor:

“Maksimum efektu przy minimum ryzyka” – to motto pracy opracowanej przez studentów Politechniki Śląskiej w Gliwicach – Dominiki Witek i Wojciecha Krywult, która otrzymała II wyróżnienie w ostatnio rozstrzygniętym konkursie. Projekt zakłada przede wszystkim wydobycie walorów budynku i jego bezpośredniego otoczenia – bez zbędnej ingerencji, poza zmianami koniecznymi do dostosowania nieruchomości do wytyczonych celów oraz do podniesienia jakości użytkowania. Szczególny nacisk autorzy położyli na funkcjonalne dostosowanie budynku do wytyczonej funkcji. Kształtowanie przestrzennego układu wydziałów Starostwa Powiatowego w Będzinie oraz optymalizacja usług dla ludności oparte zostały na zasadach Facility Management – koncentracja na potrzebach użytkowników, ze względu na ich kluczową rolę w organizacji przestrzeni i dążenia do poprawy jakości, redukcji ryzyka i zapewnienia wartości. Tak w skrócie autorzy przedstawili swoją pracę. A poniżej przedstawiam owoc ich pracy:

Sytuacja

Rzut przyziemia

Rzut parteru

Rzut piętra

Rzut II piętra

Rzut poddasza

Schematy funkcjonalne i zestawienie powierzchni

Elewacje

Wnętrza

Plansze konkursowe

Gratulujemy wyróżnienia.

wyświetleń: 384
Tagi:
Możesz śledzić komentarze do tego wątku poprzez subskrypcję RSS 2.0. Komentarze i pingi są wyłączone.

Komentarze zostały wyłączone.